Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946)
Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946) Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2018, 17:51   #1
ivaka89
Запален алфист
 
ivaka89's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: София
Posts: 293
Default Инсталиране на темпомат на 1.9 jtd 150 alfa 159

Здравейте колеги, взех си лостче за темпомата с буксичка, намерих една тема в която колегата е пускал жици чак до компа в коша при мотора. Въпроса ми е дали има начин да се свърже без да се пускат жици до моторния кош??
ivaka89 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 18:02   #2
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,195
Default

Трябва да провериш на 94 пиновата букса на ECU - то, дали са опроводени означените пинове:



Ако са, няма да ти се наложи да теглиш нови кабели.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 01:30   #3
mitkosoft
започва да се пристрастява
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 47
Default

братче... аз ползвам това:
http://www.159ownersclub.it/public/f...p?albumid=1010

от над година вече и няма проблемил..темпомата е яка функция....като съвет първоначално иди в някоя морга си вземи някаква букса от Алфа, ще ти трябват пиновете от нея

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

ама и малко четене трябва, няма да стане с ходене по дискотеки до сутринта...и като се наспим да слагаме темпомати...ако не си наясно с кабели...букси...и запояване по добре си плати на някой да ти го направи...аз си го направих сам от линка който ти дадох...

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

и на последно място след физическата инсталация ще ти трябва OBD кабел по стандарта ELM327...с него чрез програма например като Fiat Ecu Scan...трябва да активираш функцията...след това се прави задължително Proxy Aligment...
mitkosoft is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946) « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 11:34.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.