Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946)
Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946) Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2018, 18:51   #1
ivaka89
Запален алфист
 
ivaka89's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: София
Posts: 320
Default Инсталиране на темпомат на 1.9 jtd 150 alfa 159

Здравейте колеги, взех си лостче за темпомата с буксичка, намерих една тема в която колегата е пускал жици чак до компа в коша при мотора. Въпроса ми е дали има начин да се свърже без да се пускат жици до моторния кош??
ivaka89 is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 19:02   #2
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,564
Default

Трябва да провериш на 94 пиновата букса на ECU - то, дали са опроводени означените пинове:



Ако са, няма да ти се наложи да теглиш нови кабели.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 02:30   #3
mitkosoft
започва да се пристрастява
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 50
Default

братче... аз ползвам това:
http://www.159ownersclub.it/public/f...p?albumid=1010

от над година вече и няма проблемил..темпомата е яка функция....като съвет първоначално иди в някоя морга си вземи някаква букса от Алфа, ще ти трябват пиновете от нея

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

ама и малко четене трябва, няма да стане с ходене по дискотеки до сутринта...и като се наспим да слагаме темпомати...ако не си наясно с кабели...букси...и запояване по добре си плати на някой да ти го направи...аз си го направих сам от линка който ти дадох...

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

и на последно място след физическата инсталация ще ти трябва OBD кабел по стандарта ELM327...с него чрез програма например като Fiat Ecu Scan...трябва да активираш функцията...след това се прави задължително Proxy Aligment...
mitkosoft is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2018, 16:25   #4
ivaka89
Запален алфист
 
ivaka89's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: София
Posts: 320
Default

Не е до ходене в дискотеки а до свободно време при някой хора.





http://www.img-share.eu/main/downloa...1535285997.jpg
http://www.img-share.eu/main/downloa...1535286020.jpg



ето така съм го свързал аз, прекарах кабелите заедно с другия сноп който идва от там, недостатък е, че сложих кабели по 1.5, не намерих по-тънки и 5 цвята, но едва ли ще е проблем. Свързах ги с тези връзки за инсталации (не исках да режа оригиналната инсталация.
Остана само да се активира да се види резултата.

Благодаря на колегата ecotronic който ми даде нужните линкове и информация на лично съобщение ( да не се пишат излишни неща в темата.)
При мен беше опроводена инсталация от екуто до купето и от там теглих само до волана.
ivaka89 is online now   Reply With Quote
Old 26-08-2018, 18:41   #5
ivaka89
Запален алфист
 
ivaka89's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: София
Posts: 320
Default

Купих си въпросния кабел, но ФЕС го разпозна само веднъж и след това повече не се свръзва с него.
Дайде предложения
ivaka89 is online now   Reply With Quote
Old 26-08-2018, 18:49   #6
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,564
Default

За кой кабел конкретно говориш?

Най-вероятно ще трябва да му махнеш резистора, който терминира CAN шината в адаптера. Иначе работи неустойчиво.

Повече по въпроса, тук (не е нужно да се прави терминирането от последните 2 снимки):

http://forum.multiecuscan.net/viewto...e6868045b70935
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2018, 21:57   #7
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,564
Default

Последно дискутираният темпомат работи след активирането му.

Тук се натъкнах на проблем, който споделям за да не настъпи някой друг същата мотика.

За активирането ползвах MES и този адаптер, с който нямам никакви проблеми при моята кола.

Установих, че използван при колата на колегата, комуникацията с боди компютъра е неустойчива и първата proxy alignment процедура не мина.

Наложи се да намаля скоростта на интерфейса откъм MES от 115200 на 9600.



На ниската скорост, всичко мина като по учебник.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946) « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 21:23.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.