Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946)
Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946) Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2018, 08:29   #1
ivaka89
Запален алфист
 
ivaka89's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: София
Posts: 291
Default Монтаж на мулти волан и темпомат на 159

Здравейте, да ви попитам може ли да си сложа мулти волан, и трябва ли да се подменят много части ?
Също се вълнувам освен комплекта с лостчета какво друго ми трябва за да инсталирам темпомата?
ivaka89 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 11:03   #2
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,114
Default

Мултиволанът комуникира по CAN шината с боди компютъра и с радиото и вероятно ще се наложи да се пусне proxy alignment процедура за опознаването му.

Ръчката за темпомата просто трябва да се свърже с ECU - то . Ако има окабеляване за нея, само трябва да се включи.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 11:05   #3
alfa racer GTA
Алфист по рождение
 
alfa racer GTA's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,227
Default

Във форума има колеги които са я правили тази процедура.Ползвайте търсачката и им пишете на лични.Поне 2-ма са.
__________________
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
alfa racer GTA is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 21:21   #4
Grishata
Запален алфист
 
Grishata's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 156
Default

Quote:
Originally Posted by ivaka89 View Post
Здравейте, да ви попитам може ли да си сложа мулти волан, и трябва ли да се подменят много части ?
Също се вълнувам освен комплекта с лостчета какво друго ми трябва за да инсталирам темпомата?

Привет, възможно е да , аз на моята сложих темпомат , не е голяма философия - има два варианта - лесен и труден в зависимост коя година е колата ти-- мисля , че само 2008-ма нямат окабеляване много в купето и кабелите ти не са прекарани от еку-то до буксата (М001 мисля , че се казваше , но трябва да проверя)вътре в колата - ако си с такава е доста игра моята е такава и си поиграх малко :/ ако имаш прекарани кабели до буксата , тогава е работа за час може би тези дни ще седна да направя тема със снимки на процеса , мързела е голямо нещо..
иначе ти трябва лостчето , и капака отдолу, тъй като е по-различен .. като включиш и кабелите кажи речи 70-80 лв

относно мултиволана - трябва да смениш евентуално лентовия кабел и да прекараш кабели от радиото/навито до волана 4 кабела са - 3 от радиото и едното е за 12v - тук започнах да я правя моята ама така и не я довърших - виж във форума има една тема за 156ци , би трябвало да е абсолютно същото.

и за двете операции Екотроник е прав - трябва ти прокси алайнмънт - тоест лицензиран софт с кабел - иначе няма да ги подкараш , дори и да си вързал всичко
Grishata is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 159/Brera/Spider(946) « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 00:41.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.