Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 166
Алфа Ромео 166 Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2018, 15:16   #16
myato
No brain,no pain.
 
myato's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Плевен
Posts: 3,913
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Ако ECU - то не е дефектирало, най-вероятно заради липсата на нормалното му захранване.

Негасненето на чековете е възможно да има същата причина, ако проблемната точка касае и захранването на самото табло.

Накратко - каквото и да е станало само по ECU - то, това няма как да причини постоянното светене на всички чековe.
Добре, ще го кажа така: Ако няма маса и върне "паразитна" верига през таблото, няма ли да се случи точно това?
__________________
Alfa Romeo 1.9 JTD 00
myato is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 15:29   #17
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Quote:
Originally Posted by myato View Post
Добре, ще го кажа така: Ако няма маса и върне "паразитна" верига през таблото, няма ли да се случи точно това?
Ако ECU - то няма маса, каквото и паразитно да дойде от таблото, то може да повлияе само на чековете, които касаят ECU - то (които имат пряка връзка с него), като червената дюза или индикацията за прегряване. Не и всичките.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 17:58   #18
oriono
започва да се пристрастява
 
Join Date: Jun 2006
Location: Plovdiv
Age: 39
Posts: 63
Default

Колега погледни си предпазителя отзад в багажника до акумулатора - точно на единият от кабелите на акумулатора. Ако там ти е нагоряла кабелната обувка или леглото на предпазителя ще имаш аналогични проблеми.

Успех
__________________
Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!
oriono is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 19:38   #19
volkan
Запален алфист
 
volkan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Търговище
Age: 38
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post


+12V на контакт:

4 светло синьо с бяла ивица

5 светло синьо с черна ивица

54 светло синьо с червена ивица

58 светло синьо със жълта ивица

Шаси:

1 черно
2 черно
3 черно

Ако захранванието е наред и К-линията за диагностиката - пин 48 (оранжево със зелена ивица) е изправна до диагностичния конектор а няма комуникация с ECU - то, e почти сигурно, че то е фирясало.

Странно е негасненето на индикациите при чека. Това си е проблем само в таблото и няма отношение към ECU - то.
Да докладвам на бързо.
1,2,3 към шаси - ОК
54, 58 - +12V OK

Обаче на 4 и 5 меря само 2.82V!
На къде сега?
__________________
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
volkan is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 19:48   #20
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Quote:
Originally Posted by volkan View Post
Да докладвам на бързо.
1,2,3 към шаси - ОК
54, 58 - +12V OK

Обаче на 4 и 5 меря само 2.82V!
На къде сега?
Това е вече нещо.

Смени релето T9 в таблото в моторния отсек:



Допускам, че то има нагорял контакт.

Ако с това не се оправи, премери напрежението спрямо шаси на извод 30 на релето и после на извод 87 (докато релето е в цокъла и колата е на контакт).
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:12   #21
volkan
Запален алфист
 
volkan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Търговище
Age: 38
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Това е вече нещо.

Смени релето T9 в таблото в моторния отсек:



Допускам, че то има нагорял контакт.

Ако с това не се оправи, премери напрежението спрямо шаси на извод 30 на релето и после на извод 87 (докато релето е в цокъла и колата е на контакт).
Смених релетата, пробвах с няколко ,няма разлика.
На 30 краче +12av, на 87 краче 2.82V
__________________
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
volkan is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:15   #22
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Quote:
Originally Posted by volkan View Post
Смених релетата, пробвах с няколко ,няма разлика.
На 30 краче +12av, на 87 краче 2.82V
Релето включва ли, когато си на контакт?
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:17   #23
volkan
Запален алфист
 
volkan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Търговище
Age: 38
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Релето включва ли, когато си на контакт?
Не , не се включва.
__________________
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
volkan is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:21   #24
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Quote:
Originally Posted by volkan View Post
Не , не се включва.
Премери напреженията спрямо шаси на изводите 85 и 86 на същото реле.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:33   #25
volkan
Запален алфист
 
volkan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Търговище
Age: 38
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Премери напреженията спрямо шаси на изводите 85 и 86 на същото реле.
86 краче +12V
85 няма никой, предполагам трябва да е маса. Замериха на верига към маса, пак не отчита нищо. Ако е това се губи маса някъде към релето.
Проверих 87 краче до 4 и 5 краче на ECU'то, кабела е здрав.
__________________
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
volkan is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:52   #26
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Quote:
Originally Posted by volkan View Post
86 краче +12V
85 няма никой, предполагам трябва да е маса. Замериха на верига към маса, пак не отчита нищо. Ако е това се губи маса някъде към релето.
Проверих 87 краче до 4 и 5 краче на ECU'то, кабела е здрав.
Какво значи на извод 85 няма никой? 0 волта ли мериш?
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 20:59   #27
volkan
Запален алфист
 
volkan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Търговище
Age: 38
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Какво значи на извод 85 няма никой? 0 волта ли мериш?
Да, на 85 краче е 0 V. По пътя на логиката ако крачета 85 и 86 са за бобината на релето, то предположих, че 85 краче е маса а 86 е +. За това замериха 85 краче и към шаси, но няма верига и там.
Ако се бъркам в принципа на работа на релето ме извини.
Между другото, без значение на контакт или не, на 86 краче си има 12V.
__________________
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
volkan is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 21:02   #28
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Да, изводи 85 и 86 са двата края на бобината на релето. Щом на единия мериш +12V а на другия 0 V, значи между двата има напрежение 12V и релето трябва да е включено. Но ти казваш, че не е.

Махни релето, бодни един мост между изводи 30 и 87 и пробвай да запалиш.

Quote:
Originally Posted by volkan View Post
Между другото, без значение на контакт или не, на 86 краче си има 12V.
Това е нормално.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 21:32   #29
volkan
Запален алфист
 
volkan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Търговище
Age: 38
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Да, изводи 85 и 86 са двата края на бобината на релето. Щом на единия мериш +12V а на другия 0 V, значи между двата има напрежение 12V и релето трябва да е включено. Но ти казваш, че не е.

Махни релето, бодни един мост между изводи 30 и 87 и пробвай да запалиш.



Това е нормално.
Запали мама и ...!!! ( с мост на 30 и 87)
Колега ecotronic златен си. Не знам как да ти се отблагодаря.
Извинявай, не съм се доуточнил и май те подведоха малко. 85 и 86 ги мерех на махнато реле.
Сега остава да намеря защо се губи масата на 85.
П.С
Ако е постоянно захранено релето, защо не са ползвали един прост предпазител? Какъв е смисъла от това реле?
__________________
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
volkan is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2018, 21:37   #30
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,352
Default

Quote:
Originally Posted by volkan View Post
Ако е постоянно захранено релето, защо не са ползвали един прост предпазител? Какъв е смисъла от това реле?
Смисълът е, че токът е голям за да мине само през комутатора на контактния ключ. Като дадеш контакт трябва да цъкне релето и така да се захранят по-мощните вериги.

Сега да се върнем на релето. С поставено в цокъла реле и на контакт сигурно на извод 86 мериш +12V. Ако е така, то провери веригата от извод 86 до пин 13 на ECU - то. На него трябва да излязат 0V (шаси) за да включи релето.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 166 « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 08:11.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.