Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-02-2018, 11:30   #1
Disorder
Младши алфист
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 4
Default Алфа ГТ Control Motor System Failure

Здравейте!
Колата е ГТ 1.9 JTD 150 коня, 2004 година.
Имам следния проблем:
За първи път като ми даде грешката Control Motor System Failure откарах колата на диагностика. Относно споменатата грешка, не се появява на градско и не се появява докато не съм на 5-та скорост и над 2000-2500 оборота. Четох доста по форума за грешката, но реших да отворя тема за да получа съвет какво да правя. Спряха ми EGR-a. Тръгвам и уж всичко е ок, карах около 150 км извънградско и се бях разбрал да ми сменят МАP сензора. Смениха го и колата не я карах около 2-3 дни, като тръгнах и на Южната дъга отново на 5-та скорост ми светна същата грешка. Върнах я отново да я погледнат и ми смениха соленоида. Тръгвам отново и пак извънградско светна грешката. Връщам я в сервиза и ми свалиха да погледнат турбото. След като го погледнаха почистиха геометрията и провериха останалите части на турбото, казаха, че е здраво. Е добре ама тръгвам и след около 20-30 мин. шофиране, отново като изляза извън София - светна Control Motor System Failure. Измежду всичките тези неща смених и съединител, че му беше време. Тази грешка ми я дава само на 5-та скорост след 2000 оборота. Накрая ми заявиха, че трябвало да връщам на 4-та скорост, за да не пренадува турбината, което за мен е абсурд при положение, че аз последния път дори газ почти не подавах а държах равномерно скорост около 120км и при леко нанагорнище ми светва грешката.

Последно което искам да споделя е, че след като ми светне грешката, като спра и изгася колата, грешката не изчезва, но колата си набира и си ускорява и работи нормално, но понякога пак влиза в авариен режим и пак трябва да я гася. Вече се чудя какво да правя, явно при майстора при който я карам няма да стане, въпреки, че човека сменяше нещата едно по-едно с цел да не дам много пари наведнъж, но искам грешката да не се появява.

Моля за съвет, къде да я карам и да я карам ли изобщо.
Disorder is offline   Reply With Quote
 
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 18:36.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.