Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2017, 14:14   #16
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

100 Ома, мисля, че са прекалено много. Би трябвало да е нещо около 10.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 14:54   #17
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Да предните 2 са към 10
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 13:34   #18
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

И със сменена сонда пак записва р0141,проверих кабелите от буксата до сондата здрави са.Като е закача на лаптопа предните две дават стойности от 0.333 до 0,730V а сондата след катализатора(новата) е забила на 0.460V
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 14:25   #19
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

Quote:
Originally Posted by bat_borko_ View Post
И със сменена сонда пак записва р0141,проверих кабелите от буксата до сондата здрави са.Като е закача на лаптопа предните две дават стойности от 0.333 до 0,730V а сондата след катализатора(новата) е забила на 0.460V
Стои на 0.450, защото не е загряла. Провери веригата на отоплението и до самото ECU. Може там да има калпава връзка а може и да е вътре в него.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 14:57   #20
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Как де е проверя с мултицета да го настроя за измерване на верига и да пробвам от буксата до някой пин на ECU-то или по някакъв друг начин
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 15:11   #21
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

На единия извод на отоплението на сондата трябва да идват постоянни +12V, когато моторът работи. Другият се управлява (по шаси) от ECU - то. Този индивидуален пин би трябвало да е на конектор "B" на ECU - то -пин 50.

Т.е можеш да направиш следното:

1 - Вържи една пробна лампа (крушка от габарит) между някой от изводите за отоплението на сондата и шаси. При запален мотор трябва крушката да свети. Ако си нацелил извода за +12V ще свети с нормалната си сила а ако си нацелил другия - малко по-слабо.

2 - След като вече си определил така, кой е индивидуалния извод на отоплението, мери съпротивлението между него и въпросния пин 50 на ECU - то.
Трябва да измериш 0 Ома.

Ако се окаже, че онези +12V ги има и, че веригата до пин 50 я има, не остава друго, освен проблемът да е в самото ECU.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 17:13   #22
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Ок мерси а нагревателя на самата сонда как да го проверя.Смисъл двата бели знам как да ги проверя другите два не знам.Да не съм попаднал на дефектна
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 17:18   #23
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

Само двата бели те интересуват в случая, защото те са за нагревателя и в случая имаш проблем с него. Другите 2 са за сигнала, като единият се свързва към шаси (ако не е свързан вътрешно в сондата) и последният е този за сигнала. Него няма, как да го провериш, докато не заработи сондата. Здрава и студена сонда трябва да показва около 0,45 V. Т.е преди да си оправил това с отоплението, не бързай да набеждаваш сондата.

Как да провериш нагревателя на сондата - като премериш с омметър съпротивлението му. Трябва да е под 10 - 15 Ома. Ако измериш някакво много по-високо съпротивление, примерно над 1 килоом, нагревателят е фирясал.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 17:26   #24
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Ами минах 20км градско и веднага е закачих за лаптопа.Резултат пак грешка р0141 и на графиката предните си работят тази след катализатора си седи на 0.460v
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 17:39   #25
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

Quote:
Originally Posted by bat_borko_ View Post
Ами минах 20км градско и веднага е закачих за лаптопа.Резултат пак грешка р0141 и на графиката предните си работят тази след катализатора си седи на 0.460v
Много трудно сондата може да се загрее от изгорелите газовe до работнатна си температура. Особено тази след катализатора. Поради това им слагат нагреватели.
Накратко - с лаптопа виждаш нормално напрежение за здрава сонда без отопление.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 17:40   #26
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

От 1-вия бял светва лампата(значи идва 12в)но само от него при пткачена букса,а другите два кабела сив и черен не знам за какво са и как да ги проверя
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 17:48   #27
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

Е сега провери връзката на другия бял до онзи пин 50 на ECU - то. С черния и сивия изобщо не се занимавай.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 18:02   #28
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Има си връзка не е прекъсната
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 18:04   #29
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,433
Default

Направи един последен експеримент - вържи пробната лампа между двата бели проводника (при откачена от конектора сонда) и виж дали тя свети при запален мотор.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-09-2017, 18:12   #30
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Свети
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 13:15.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.