Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-05-2016, 19:55   #16
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by bat_borko_ View Post
Пробвах и буксите от централата но няма резултат.До колкото си спомням на другите възглавници изписваше:/непостоянен/наличен,а на тази изписва:висока ст-ст/наличен.Грешката е: 22 дясна завеса фишек-или поне така си го превеждам
А след всяка намеса чистиш ли грешката? Ако наистина не става, запой жиците като краен вариант
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 20:18   #17
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 270
Default

Опитвам се но не става,не може да се изтрие
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 20:32   #18
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,937
Default

Очевидно има прекъсване по веригата до патрона или в самия патрон. Ако е сигурно, че няма лоша връзка по проводниците до патрона, вариантите за да можеш да изтриеш грешката са 2:

1 - Да смениш самия патрон
2 - Да свържеш вместо него между двата проводника един маломощен предпазител (примерно 0,5 А).

Ако приложиш втория вариант, естествено в случай на нужда този възел няма да сработи.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 21:22   #19
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 270
Default

Ммм мога да пробвам с предпазителя поне ще разбера дали проблема е в самия патрон.Аз искам да ги направя работещи.Не ми е проблем ,че свети лампата стига да знам че работят.
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 21:31   #20
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,937
Default

Можеш също така да премериш съпротивлението на самия патрон (с цифров омметър). Предполагам, че трябва да е части от Ома.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2016, 23:32   #21
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Можеш също така да премериш съпротивлението на самия патрон (с цифров омметър). Предполагам, че трябва да е части от Ома.
нещо ми се върти в главата около 110 ома, ама не съм сигурен. С такова баламосват централата. В Е-лърна го даваха за ключа
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 10:31   #22
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,937
Default

Quote:
Originally Posted by Alex_26 View Post
нещо ми се върти в главата около 110 ома, ама не съм сигурен. С такова баламосват централата. В Е-лърна го даваха за ключа
Логично е всичко по периферията да има някакво съпротивление за да може централата да улавя неизправности, като късо съединение или отворена верига. Но 110 Ома за съпротивление на патрон ми се вижда много. Едва ли с мощност от 1,3 W може надеждно да се възпламени заряда в случай на нужда.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 15:06   #23
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Логично е всичко по периферията да има някакво съпротивление за да може централата да улавя неизправности, като късо съединение или отворена верига. Но 110 Ома за съпротивление на патрон ми се вижда много. Едва ли с мощност от 1,3 W може надеждно да се възпламени заряда в случай на нужда.
"В Е-лърна го даваха за ключа" - пояснил съм къде го дават, но там наистина не пише стойността на резистора. Някъде другаде съм го чел.
Да го премери или потърси с чичко гугъл
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 15:23   #24
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,937
Default

Чичо Гугъл казва 2 Ома. Склонен съм да го приема за вярно.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 15:24   #25
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
Чичо Гугъл казва 2 Ома. Склонен съм да го приема за вярно.
Да, ама 2 ома на 12V означава пушек и дим
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 15:25   #26
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,937
Default

Quote:
Originally Posted by Alex_26 View Post
Да, ама 2 ома на 12V означава пушек и дим
E то централата не прави диагностика с работното напрежение при което гърми заряда.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 15:42   #27
Alex_26
Хайдутин СЕЛЯНДУР KILLER
 
Join Date: Sep 2014
Location: София
Posts: 3,723
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
E то централата не прави диагностика с работното напрежение при което гърми заряда.
Ох, да бе. Извинявам се, но си играех с бебока и не се замислих. Но на моята кола гледах нещо правено със 110 ома, сега се сетих. Иначе еърбеците и пироколаните са на место
Alex_26 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 16:47   #28
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 270
Default

Май е най-добре да не слагам съпротивление,нищо че лампата свети поне има вероятност при нужда да се задеиства
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 16:52   #29
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,937
Default

Quote:
Originally Posted by bat_borko_ View Post
Май е най-добре да не слагам съпротивление,нищо че лампата свети поне има вероятност при нужда да се задеиства
Ти все пак премери съпротивлението на патрона. Ако патронът е прекъснал, така или иначе няма да сработи. Поне слагайки еквивалентно съпротивление ще можеш да си избършеш грешката.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2016, 17:01   #30
BO
Болен алфист
 
BO's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: София
Posts: 2,071
Default

Quote:
Originally Posted by Alex_26 View Post
нещо ми се върти в главата около 110 ома, ама не съм сигурен. С такова баламосват централата. В Е-лърна го даваха за ключа
Нормално е в празно нещо да се върти друго празно нещо.
Поредния тъп и грешен коментар.

Quote:
Originally Posted by Alex_26 View Post
Ох, да бе. Извинявам се, но си играех с бебока и не се замислих.
Това въобще не се мисли. Ако имаше малки познания по електроника, каквито уж твърдеше, то извинението ти звучи все едно да кажеш, че човек има 8 пръста на ръцете си нормално, защото не си го бил помислил.
Просто отново ще те посъветвам - спри се с тъпизмите ти из форума.

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post
2 - Да свържеш вместо него между двата проводника един маломощен предпазител (примерно 0,5 А).
Това на 99.9% няма да сработи и централата ще светне с грешка за късо. Но не съм го пробвал и за това процента е такъв.
__________________
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

.
BO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 06:11.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.