Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2017, 20:15   #1
raychov_kn
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
Arrow Помощ със монтаж на DRL модул alfa 156SW

Здравейте колеги,реших да сложа DRL модул на кошничката,който да пали дългите примерно на 30-40%,намерих една тема тук в която е описана процедурата по монтаж на такъв модул.Днес реших да проверя кабелите за да се ориентирам кое каде да вържа,та при проверката установих,че при превключване на къси се задейства едно черно реле намиращо се отляво на бушониерата,по схема късите би трябвло да са директно през ключа и към реле J45 през NC и т.н,а при мен нещо не се връзва ситуацията,може би проблема идва оттам че колата е с фабричен ксенон и лупи на късите D2S,но кадето и да четох други схеми не открих.По схема реле J45 трябва да се прескочи с друго реле за да не се получава бучене от него при връзването ма модула,да ама при това положение трябва ли да прескачам въобще това реле ако го има въобще,че като включвам на дълги не се чува никаде да цъка реле.Направо не знам какво да предприема......прикачил съм схемата на монтаж на модула ама при мен май не важи.
Attached Thumbnails
1F3BD4D1-CAC5-41A6-AE17-151F3E07D490.jpg  

.
raychov_kn is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2017, 21:30   #2
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,242
Default

Коя е годината на производство? С вътрешния FL това с релето вече е премахнато и не се налага преправянето преди свързването на DRL.
__________________
166 2.0 T.S. "Progression"
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 19-10-2017, 23:37   #3
raychov_kn
Младши алфист
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
Default

Благодаря колега точно това ме интересуваше 2003 година е вътрешния FL,значи мога директно да си връзвам модула.И още един въпрос,проследих кабелите от ключа за светлините до една бяла букса над бушоните в десния край,на първите два кабела с появяват 13 V като включа късите,след това има пак два кабела за дългите,въпроса ми е и на двата кабела за дългите ли трябва да подам сигнала от модула или само на единия е достатъчно?
raychov_kn is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2017, 00:01   #4
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 12,242
Default

Ако DRL модулът е едноканален, изходът му го свържи към F-3.

Ако е двуканален - към C-6 и към C-7



B1 e таблото с предпазителите под волана. Местоположението на конекторите F и C е показано в дясната част на скицата.
__________________
166 2.0 T.S. "Progression"

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 19:52.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.