Форуми - Начална страница Клуб Алфа Ромео България - Сайт
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT
Алфа Ромео 156/147/GT Въпроси и отговори, свързани с поддръжката. Съвети при покупка.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2018, 00:34   #1
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 22
Posts: 40
Default Колата "умира" непрекъснато и без причина.

Здравейте, за да обясня хубаво проблема ще обясня по-подробно.
Както си карам и колата изгасва в движение на скорост, съответно след това отказва да запали(върти стартера като луд,но не пали, чува се и помпата как качва гориво). Някой път отказва да запали също, след като съм я угасил. Като я оставя съответно за няколко часа пали веднага. Проблема го прави когато си иска, както карам 500-600км без нищо, така следващите няколко карания са невъзможни. Абе върви и спира когато си иска.
Малко за колата което може да е от полза - имала е газ и е махната(причина която ми обясниха е доста странна и може да има нещо съмнително).Също е махнат имобилайзера, има афтърмаркет аларма, но не е от нея защото я откачих(махнах модула до бушоните под волана) и пак го прави.
Грешки в компютъра НЯМА, въпреки че чека светва за 1-2сек. няколко пъти.Имам кабел и си я гледам ,но е закачана и във форумен сервиз и пак ми казаха че няма грешки. Пак във този сервиз ми казаха, че няма какво да направят, не ги виня за което, просто е много труден за откриване проблем.
Звучи като датчик кол.вал, е да ама не е от него. Сменях го два пъти, така че отпада.
Вече се чудя какво да правя с нея, колата е запазена и здрава и не ми се ще да заминава за части.
Последното което си мисля е компютъра на колата да е повреден или да има нещо сбъркано в него, на няколко теми в алфаоунър за смяна на ЕКУ има подобни проблеми, но дали със смяната се е оправяло не пише.
Всякакви идеи ще са от полза, съответно къде може да е проблема, как да го локализирам или къде да я закарам да го открият(за Пловдив) ще са от полза.На жичкаджия ли да я карам да и прегледа кабелаците, че кой ли не я е барал, във форумен сервиз ли отново, не знам. Просто не искам да отида, да я закачат, да кажат няма грешка и толкова.
Надявам се да ме разбирате и благодаря предварително!
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is online now   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 00:50   #2
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,555
Default

Много вероятно е да е проблем в компютъра. Такъв втора употреба е на цената на един нов датчик КВ.

https://www.megaparts.bg/product/800477059

На твое място аз бих прежалил едни 65 лв. Вероятността да се оправи от смяната е голяма.

Само диагностика ли е правена в сервиз? Мерено ли е на да би да липсва общия +12V на бобините?
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 08:52   #3
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Датчика на коляновия вал
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 11:04   #4
sollider
Запален алфист
 
sollider's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Русе
Posts: 441
Default

Quote:
Originally Posted by bat_borko_ View Post
Датчика на коляновия вал
Май не си изчел темата докрай.
__________________
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
sollider is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 12:44   #5
S_BANKOV
Запален алфист
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 152
Default

Много ми прилича на лоша маса.
S_BANKOV is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 14:14   #6
bat_borko_
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 272
Default

Quote:
Originally Posted by sollider View Post
Май не си изчел темата докрай.
Не съм да
bat_borko_ is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 15:06   #7
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 22
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by ecotronic View Post

Само диагностика ли е правена в сервиз? Мерено ли е на да би да липсва общия +12V на бобините?
Само диагностика е правена, не е мерено нищо.

Иначе от лоша маса няма ли да губя изцяло тоците, а не само към запалването(чисто предполагам, не съм наясно).
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is online now   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 15:47   #8
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,555
Default

Става въпрос за връзките към шаси на компютъра. Изобщо преди да се нарочи той, трябва добре да се провери нормалното му захранване и тези, които са общи за нещата, които той управлява. Примерно инжектори или бобини.

Пример - в момент в който не иска да запали, ако се установи, че са налични +12V на общите изводи на бобините а липсват импулсите на индивидуалните им изводи, може да се твърди, че най-вероятно проблемът е в компютъра. Накратко - трябва внимателно да се проверят връзките на цялата му периферия. Може например да има лоша връзка на датчика на КВ до компютъра иначе и двете неща да са здрави.

Такива проблеми, които се появяват епизодично са доста трудни за диагностициране и това отнема време. Подходите общо взето са 2:

1 - Бърз и скъп - сменяш наред докато изчезне проблемът.
2 - Бавен и по-евтин - търсиш методично причината.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 17:44   #9
alfa racer GTA
Алфист по рождение
 
alfa racer GTA's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,418
Default

Имам познат с "народен автомобил" и на него му правеше същите номера.Махна автърмаркет алармата и имобилайзера и проблема изчезна.

Не да откачи нещо, а изцяло я деинсталира физически.
__________________
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
alfa racer GTA is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2018, 12:11   #10
S_BANKOV
Запален алфист
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 152
Default

Quote:
Originally Posted by Verm1n View Post
Само диагностика е правена, не е мерено нищо.

Иначе от лоша маса няма ли да губя изцяло тоците, а не само към запалването(чисто предполагам, не съм наясно).
Тая кола има на поне пет места маси, и само от тая на АБС не може да ти направи подобна мизерия.
S_BANKOV is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 22:24   #11
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 22
Posts: 40
Default

Темата ще върви доста бавно, извинявам се за което, просто уча и работя в София, а колата е в Пловдив и я карам доста рядко.
Все пак мятам един мултицет в колата и като спре почвам да меря.Досега не носих, защото не знаех и къде да меря, благодарности на колегата @ecotronic за насоките.
Преди това ще прегледам букси, кабели, маси,релета и каквото мога по запалването, сигурно ще се отърва и изцяло от алармата.
Засега ще процедира по бавния метод, пък хем ще понауча нещо, което ще ми от полза занапред.
Очаквайте включване.
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is online now   Reply With Quote
Old 19-01-2018, 19:29   #12
mordohy
чичка с очила и шкембенце
Член на клуба
 
mordohy's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Кюстендил Перник.
Age: 55
Posts: 6,842
Default

Започни с буксата на компа. Имах точно същият проблем. Оказа се една законтряща ламаринка и буксата с времето се е измъквала. Почовъркам, разклатя кабелите и тя тръгне. Смених датчика на маховика, бобини, релета, подадох плюс принудително, но.....Тъкмо се захванах с компа и истината лъсна. Възможно е и да е от платката на бушоните или оставено газаджийско реле. То прекъсва помпата. Понякога и самата помпа губи захранване и особено масата..
Абе варианти много.

Успех.
__________________
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР. Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
mordohy is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2018, 22:34   #13
Verm1n
Ентусиаст
 
Verm1n's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: София, Пловдив
Age: 22
Posts: 40
Default

Опрях и до колата, та има малко развитие:
Чистих маси, човърках и някои други и работи и проблема не само че не се оправи, но вече е постоянен(което е добре,колкото и странно да звучи).
Все повече се насочвам към компа защото:
1.Паля,работи, загасне и ме изхвърля от диагностиката, съответно след това не може да се свърже(на контакт), свърже ли се и колата пали.
2.Давам на контакт и "дюзичката" въобще не светва, съответно оставям на контакт и след време почва да премига чека, цъкат релете, даже и перката се завърта замалко. Съответно това се повтаря без да пипам нищо, стои си на контакт.Махам буксите на компа за 2сек., слагам обратно, дюзичката светва, изгасва(както си му е реда) и колата пали...
Та комп или захранването му или масата , сега оставя да разбера как да измеря дали стига ток, или да пусна директно плюс (или минус, не съм сигурен) от акумулатора.
Вариант е и да пробвам директно с друго ЕКУ, но гледам продават комплекти(еку,боди и ключ), има ли начин да мина само с комп(продават гледам и отделно), не знам как стоят там нещата с имобилайзера, при мен е махнат, а на този комп, който взимам?
Вече е валиден и варианта да я закарам на някой(издърпам по-скоро), защото го прави вече доста често, а съм много бос по електричарските въпроси.
П.П. Масите на двигател, на бобини, на акумулатор и на ЕКУ-то са почистени и стегнати(тези открих, мисля че има и на шасито още), а буксите на компа не мърдат, пробвах да ги размърдам докато работи и няма промяна.
Благодаря предварително!
__________________
Alfa Romeo 156 1.8ts
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Verm1n is online now   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 10:50   #14
Ghostface86
Запален алфист
 
Join Date: Feb 2017
Location: Пловдив
Posts: 436
Default

Другите ще кажат със сигурност, но мисля че ако смениш ECU-то, после няма да може да запалиш, със сегашния ключ. Не знам каква е процедурата, да обучиш ECU-то, за стария ключ. Май е най-добре, да си вземеш всичко в комплект. Нека кажат спецовете.
Ghostface86 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 12:03   #15
ecotronic
Алфист идеалист
 
ecotronic's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: София
Posts: 13,555
Default

1 - Ако ще се занимаваш с настоящия компютър, трябва да се премери захранването му непосредствено на конекторите му в момент в който не може да се осъществи комуникация с него.

2 - Ако ще се сменя компютъра с друг, трябва комплект компютър + имобилайзер + транспондер (или ключ с транспондер). Ако става въпрос за 156, боди компютър няма.

Аз лично не бих се занимавал с 2 преди да съм направил 1, защото, ако проблемът е в захранването, което е много вероятно, и златен компютър да сложиш, нищо няма да постигнеш.

Дай окончателно инфо за модела, модификацията и годината на производство и ще изясним, точно къде и какво трябва да се мери във връзка с т. 1.
__________________


159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)

.
ecotronic is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Club Alfa Romeo Bulgaria > Млад техник > Алфа Ромео 156/147/GT « Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 13:30.


vBulletin - Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.