бе какво го карате да реже пинове,нека почисти всичко и няма да му ги мени що трее да осакатява тия пинове незнам
Printable View
бе какво го карате да реже пинове,нека почисти всичко и няма да му ги мени що трее да осакатява тия пинове незнам
Аз лично не виждам какво осакатява с рязането на пин15, аз съм така от 8 месеца и никакви ядове нямам.На диагностика всичко перфектно ама клатеше и няколко пъти ми изгасна в завой и за малко да събера оргадата пред блока.След рязането всичко заспа,пусна ли колата по инерция,оборотите заспиват на 900-1000 об/мин,не е гаснала нито веднъж оттогава.
Разбира се всеки решава сам за себе си,никой не карам да прави като мен.
колега аз подобна тема писах и ме отсвириха колегите и ще ти кажа защо,в тоя форум се пишат страшно много истини но и големи глупости,аз съм начинаещ относно алфа ромео но пък съм технически грамотен и автомобилизма ми е образоание.Това което искам да ти дам като съвет е да не вземаш всичко за чиста монета и да не се подиграваш с колата си,защото и тя ще се подиграва с тебе,имам същия проблем и като го реша ще споделя какво съм направил.Но ще продължа да чета подобни теми защото може някой да ме испревари в решението и в частност да помогне на такива като нас.От една година карам италянец и моето лично мнение е че много колеги си сасипаха колите от съвети дадени във форума,не прави тия щуротий с така наречения пин 15.има си майстори иди при тях те ще решат за кво иде реч.Извинете за спама но това си е мое мнение не убеждавам никой.
това с тоя пин 15 не е ли направено да поддържа връзка с километража с цел по лесното превключване на скорости в движение, като вместо да остави цялата работа на синхронизаторите на скоростите, вдига леко минималните обороти ??
Може и с тази цел да е направено,но след като ти угасне няколко пъти колата в завой,хидравликата на момента се изпарява както се сещате, и почваш да се питаш кое е по-кофти - да дадеш малко междинна газ или да ти изгансе.
Относно изказването на някой колеги,невиждам какво и осакатявам на колата с тази процедура, компа се лъже че колата е в покой и държи 800-900 об/мин.
кабела от пин 15 излиза в един куплунг долу при краката. прекъсвате жичката и слагате едно ключе. Когато ви е кеф го изключвате, когато не е - го включвате.
И да знаете, че трупа грешка (около 3650 оборота се появява грешката). Като го включите отново, след известно време грешката се самоизтрива (с изключване на акумулатора не става триенето), ако нямате с какво да я изтриете, така че тя не е за притеснение.
Аз съм го направил точно така и така процедирам, зависи от настроението. Но през по-голяма част от времето съм с не прекъснат извод.
:drive:
Само да попитам: Не се ли променя съпротивлението по веригата, монтирайки допълнителен елемент (ключе)?
Ми аз като меря R на ключето с мултицета, не мога да хвана разлика. Освен това тока, който тече през тази верига е много малък. Така че за мен лично с ключе е по-добре от колкото с прекъснат (срязан) кабел.
С ключето съм от поне 8 месеца (от както колегата Доко, откри решението на проблема). През цялото време карам с него - т.е вързан пин 15. Досега само два пъти съм го прекъсвал (изключвал ключето) и оборотите спират да се клатят.
Абе принципно може да се намери проблема ама трябва време и някой който му се занимава.Тъй като при по-висока скорост (над 80-90км/ч) го няма това клатене на оборотите, просто трябва да се измери какво има на въпросния пин15 (някакво напрежение ли е, импулси ли и т.н.) и да се приложи и при по-ниска скрост.Един вид да се излъже компа по този начин.А дали нещо в скоростомера не прави някакъв проблем и съответно да дава различни от нормалните стойности, и компа се шашка дали колата е в покой или движение?
Е, добре бе, колега!
Айде, обясни ми, поради что трябва да се лъже компютъра. Ами, като толкова ти пречи, вземи го откачи или по-добре направо го свали и го хвърли...
нещо не ме разбра колега,може скоростомера да го бърка,това ми е идеята
след като се види какво става при кола с клатещи обороти и кола с неклатещи обороти
ами през тоя пин15 компа взима информация дали колата е в движение и съответно да поддържа по-високи обороти, и ако нещо не е наред в скоростомера съответно да дава грешна иннформация и компа се шашка
това го говорим при изрядни дебитомер,ламбда,мпх и т.н