А защо караш по инерция, особено на извънградско?!
За лампата на въздушната възглавница. Да си давал на контакт с разкачени уреди и ако веднъж е светнала докато не се изтрие грешката няма да загасне.
Printable View
Имах 1/1 същия проблем с Форд - изключвам в движение от скорост и клати обороти та чак гасне.
Оказа се един ш...н датчик за движение на жилото на километража което влиза в ск. кутия.
Та тези нашите бангии имат ли датчик който при движение по инерция отчита това и стабилизира оборотите?
Аз съм сменил ВСИЧКО и пак клати. От както се стопли времето и паленето стана от 5-ия път както всички лета. И понеже ми писна откачих пин 15, сега клати рядко и за кратко като е пуснат климатика. Както се вижда от подписа ми имам и Ситроен -служебен но си го поддържам при най-малка нужда, та след 150 хилядният километър придоби абсолютно същите проблеми като на алфата- сутрин пали и ако подам газ глъхне и гасне, трябва да го изчакам, през зимата този проблем го няма, понякога клати обороти в движение и понеже е служебен парата не се пести, след няколко престоя в сервиза специалистите заключиха- трябва да му сменим компа!
Имаш въздух да ти влиза от някъде
---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:51 ----------
И аз имам твоя проблем на една кола, но все не остава време човекът да дойде да я прегледам. Ако имам някакво инфо - ще пиша. Ако ти откриеш нещо - пиши
Пин 15 не решава проблема и както гледам някои, дето преди викаха за рязането, сега крещят "не режи"
Така на теб проблема ти е другаде,не в пин 15,закарай колата на диагностика,да се проверят някои неща.Колата ти може да клати обороти от некоректна смес,демек може да имаш доста различни прблеми,например пропуск в интейк системата,ламбда сонда,дебитомер,пропуски в изпускателната система,да продължавам ли ????????
Другия проблем е ясен,той отново няма нищо общо с пин 15,просто катои си свалял таблото,или си дал на контакт с изключено табло,или просто си е светнала заради свлаянето на таблото.
Изпускателната система-да. Беше надупчена и запушена цялата. Смених всичко, отпуши се и дори свали разхода с 2 литра. Незная дали, ако имам проблем с дебитомер и ламбда, няма да се отразява това на разхода. За този мотор съм доволен от разхода. 7 извънграско при 120-130 и 12 градско при смяна на около 2300 оборота. Разбира се зависи от движение, гориво и цакане при бензиностанциите, но осреднено е така.
На диагностика да си призна, не съм ходил, именно защото нямам проблем с разхода и вървежа на колата. Паля, върви, не харчи, сменям си маслото и филтрите на 9 500 км. Не се вманиячавам в ремонти по колата си, но и определено не я и занемарявам. Апропо...при наличието на такъв разход и подобно поведение на колата, съвсем дилетански, но допуска ли се пропуск в ламбдата и дебитомера?!
П.П. А защо да не пускам по инерция извънградско?!
Колега направи една проба преди да отидеш на диагностика в маркуча който излиза от одушника за маслени пари и отива след дросела постави една тапичка
Като не ти работи дебитомерът и ламбдата, как мислиш, дали ти е наред колата? Или ти работи в един авариен режим? И можеш ли да кажеш, че колата ти е наред?
Здравейте колеги и аз съм от хората, които се надяваха че пин 15 ще оправи всичко но уви сега след като го свързах отново колата ми вдигна доста разхода (аз съм на гас) и сега ми гори 20 на 100. Някакви предложения?
Да, има такива. Наричат се сервизи, специалисти и.т.н. с качествена диагностика нещата се оправят без да се гадае и да се хвърлят излишни средства.