Аз ще се погрижа да станат стокови ако не са ако трябва.:cheers:
Printable View
От страната на потребител бих си взел твърдо 1,9. От страната на сервиз бих ви препоръчал да си купувате 2,4 че да имаме повече работа ;-)
2,4 гори с 2 литра отгоре ( минимум )в сравнение с 1,9 при един и същи стил на каране. Тежък мотор - по скъп за обслужване, който наистина амортизира по бързо с-ля си, разбива по често носачи и т.н.
Единствената причина поради която не съм си купил Брера е че няма 1,9 дизел а бензиновите и мотори не струват! ;-)
Тая тема стана като бензин-дизел-газ.....
В тема от преди години...14.10.11 г., 16:36,1,9 за това тежко купе е един "биващ" мотор, ако искаш да върви както изглежда - мотора е 2,4 ...думи на code.
50 коня са си 50 коня,пример Piaggio Beverly 500 е 39 коня и тия 39 коня спокойно носят 179 кг тегло на мотопедката и още 170 кг отгоре със скорост 150 км/ч,та сравнението на code за 100 кг повече на 2,4 спрямо 1,9 е малко неуместно.
---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:39 ----------
Па моята си беше тотал сток.
Тогава още съм ги гледал по каталозите, т.е. нито съм имал 159 нито съм я гонил с друга. :) Моята я имам от средата на 2012г. Каталожните данни и реалността са 2 различни неща. Все пак няма да изпадам в безкрайни спорове, просто това са моите наблюдения. Може моята каляска да е много вървяща или с много корав чип или другите дето съм им се лепил по броните и са кюфкали от 2-та пепелника на уволнявка да са били невървящи, счупени или каквото си харесате .. :)
Добра тема следя я с интерес. Сега следва Алфа срещу БМВ, бензинова Алфа срещу дизелова Алфа, стара Алфа срещу 159 и накрая да се запсувате :beer: КЛАСИКА.
С един съединител може и цял живот да изкараш, може е 10 минути от нов.
- Обем на двигателя: 1.9 JTDm vs 2.4 JTDM = 26 % повече работен обем
- Разход на гориво (комбиниран): 6.1 л./100 км. vs 7 л./100 км. = 15% повече
- Разход на гориво (извън града): 4.8 л./100 км. vs 5.6 л./100 км. = 17% повече
- Разход на гориво (в града): 8.3 л./100 км. vs 9.4 л./100 км. = 13% повече
- Мощност: 150 к.с. vs 200 к.с. = 33% повече
- Ускорение от място до 100 км/ч: 9.6 с. vs 8.6 с. = 12% по малко
--------
- Собствена маса: 1585 кг. vs 1680 кг. = 6% повече /когато се натовари % става по-малко/
Айде бе колеги, дайте да си говорим за прословутото чупене на 2,4, а не за надбягвания!
Щото само Мурджев споменава нещо полу-конкретно.
Ама що прегряват 2,4 и пукат глави? Като ги пукнат и яко прегреят, какво става с кутиите?
Дали не е заради недообслужване? Например несменена водна помпа при голямо обслужване, от там лошо охлаждане и прегряване или нещо от сорта.
Днес отново един търговец на коли ( няма да го нарека джамбазин, щото е приятел ), ми потвърди това, че читава 2,4 се цени повече от читава 1,9. Това чисто като цена и честота на продажбите по пазарите. Да не говорим че в повечето случаи 1,9 са голи като пушки, почти толкова, колкото жтс-ите с опелския 1,8. Абе бюджетна работа.
Явка, не ги слушай.
Винаги има фенове на 1.9, които казват, че 2.4 двигателя е дърво, не вървял, горял и скъп за поддръжка.
Тази теза се развиваше още когато излезе този двигател при 156-цата, така и сега продължава.
С тази разлика, че старите жтд-та са най-железния комън рейл дизел, който знам, а тия новите жтд-та са айляк работа.
Просто съвсем не е сериозно да казваш, че 2.4 горял много, защото статистически погледнато, горивото е много по-малка част от общите разходи на колата. Просто сметки трябва да се правят, а не теория.
За това взимай 2.4-ката и влизай в играта. И да не забравиш да е Ку-4.:evil:
вдеки ден като запаля четири цилиндровата пърдялка и се натъжавам, че като я купувах още имаше акциз и 2,4 беше с 12 13 хил. отгоре от магазина...
Как стои въпроса с кутиите ?
Аз знам за 2 счупени маслени помпи на 2,4 и за един колянов вал в кофата, последния май заради превъртяла шпонка беше. Имам и някакъв смътен спомен, че проблемът с маслената помпа съм го засичал в чужд сайт. Та може и да не е някакво изключение.